Search found 22 matches

by BowerR64
Wed Oct 12, 2016 7:22 am
Forum: Blackstar Amps
Topic: ID:Core 40 boots to manual every time
Replies: 0
Views: 2362

ID:Core 40 boots to manual every time

Why does this amp always boot to "manual" even if i turn it off in patch mode it always boots right back up into manual mode.

Thing has a few little quarks that needs ironed out.
by BowerR64
Wed Oct 12, 2016 7:04 am
Forum: Blackstar Amps
Topic: ID Core 40 Saving volume in patch
Replies: 3
Views: 4725

Re: ID Core 40 Saving volume in patch

The only way i see is to crank the gain on the clean channel but then it starts to get gritty. Then if you lower the gain on the dirty channel it loses all its bottom and the grit goes away. There really needs to be one more setting for each channel for this. Another thing i want thats missing but i...
by BowerR64
Sat Jul 25, 2015 2:53 am
Forum: HT-5
Topic: New HT5-R - No Sound!
Replies: 79
Views: 176682

Re: New HT5-R - No Sound!

ok i got in the new tube today, it glows normal but its still dead silent. I tried 8 ohms from the 8ohm jack, a 16 ohm from that jack and 2 16s from those jacks nothing. I then tried the headphone out only nothing using headphones. I also tried from another amp the return i havnt put the end into an...
by BowerR64
Fri Jul 24, 2015 5:52 am
Forum: HT-5
Topic: Succesful Mercury Output Transformer install....
Replies: 14
Views: 21446

Re: Succesful Mercury Output Transformer install....

Is there one inbetween the stock one and the MM ? One that is slightly better then stock but not a $200. transformer.
by BowerR64
Thu Jul 23, 2015 8:03 am
Forum: HT-5
Topic: Succesful Mercury Output Transformer install....
Replies: 14
Views: 21446

Re: Succesful Mercury Output Transformer install....

I wont know yet till i get a new power tube if i have a bad OT but im not sure i udnerstand this. The power tube sends the output to the transformer and then the transformer just ups the output. I dont understand how the larger transformer helps. I understand that it might up the power but how is it...
by BowerR64
Wed Jul 22, 2015 8:05 am
Forum: HT-5
Topic: New HT5-R - No Sound!
Replies: 79
Views: 176682

Re: New HT5-R - No Sound!

I dont seem to be getting any heater voltage

The 2 leads coming from the smaller transformer dont seem to be putting out anything.

The larger one seems to be working, i get 350V on the 2 outer leads SP4 and SP5, SP6 i get 63v but nothing out of it.
by BowerR64
Wed Jul 22, 2015 3:55 am
Forum: HT-5
Topic: New HT5-R - No Sound!
Replies: 79
Views: 176682

Re: New HT5-R - No Sound!

I know a little about electronics and a little about amps. This amp has 2 transformers, they each have 2 taps or 3 taps? It comes on and the preamp tube glows like my other amps. The power tube gets hot but i dont see it glowing but it could be shorted some one else mentioned or bad which i dont kno...
by BowerR64
Tue Jul 21, 2015 3:28 pm
Forum: HT-5
Topic: New HT5-R - No Sound!
Replies: 79
Views: 176682

Re: New HT5-R - No Sound!

Do i need to do this in standby or when its on? I could check both sides couldnt i? Send to another amp, and return from another amp should tell me if its pre or power right? The guy i got it from said he had a friend who is a tech look at it and said the transformer was bad. Im not sure whats been ...
by BowerR64
Tue Jul 21, 2015 1:26 pm
Forum: HT-5
Topic: New HT5-R - No Sound!
Replies: 79
Views: 176682

Re: New HT5-R - No Sound!

I tried it and it didnt work, still waiting on a new power tube. Mine has the line out in the front with a little switch that says 2X12 or 4X12 cabinet size. I will say this, just looking at the board and stuff this amp is built pretty good. Made over seas or not the solder work is not sloppy everyt...
by BowerR64
Mon Jul 20, 2015 8:48 am
Forum: HT-5
Topic: New HT5-R - No Sound!
Replies: 79
Views: 176682

Re: New HT5-R - No Sound!

What about this, i read in another post that if you have a power tubes fail you can put the Amp in standby mode and use the emulated line out to a mixing board and still use it. I think it was the HT40 Does mine do this? if so it would let me know if its a preamp or a power amp issue. I downloaded a...